NAAR OVERZICHT

Over Natalia Bieniek - made by NL

Made by Natalia grafisch werk

Made bij NL is de onwerpstudio van Natalia Bieniek. Natalia heeft haar studie gevolgd aan de Technisch Universiteit in Delft. Ze studeerde af in 2006 in de richting architectuur met een project voor een multicultureel centrum voor jonge kunstenaars in Antwerpen. Na haar studie heeft ze gewerkt als architect. Sinds 2011 heeft zij haar eigen ontwerp studio – made by NL.

Vanuit haar architectonische achtergrond heeft ze een aantal grafische kunstwerken ontworpen. Middels meerdere lagen papier met hierin een gelaserd motief, wordt een 3D effect gecreëerd. Aanvankelijk begon het als een ontwerp voor haarzelf. Door de vele positieve reacties heeft ze besloten om het ontwerp uit te breiden tot een gehele collectie.
Haar eerste serie is gebaseerd op een driehoek, haar favoriet geometrisch figuur.

Wat haar werk uniek maakt, is dat het een driedimensionaal kunstwerk is, ingelijst in een platte lijst. Het grafische beeld ontstaat door de diepte, schaduw en donkerdere randen van het papier, zonder gebruik van inkt, verf of potlood.
Door het 3D effect verandert het kunstwerk steeds vanuit verschillende invalshoeken. De kunstwerken zijn puur en minimalistisch, voegen iets moois toe aan elk interieur. Soms hebben mensen even tijd nodig om te doorzien hoe het in elkaar zit.