NAAR OVERZICHT

Over Andrea Beckers

Solo-expositie in New York City
Harry Heuts Photography:

Andrea Beckers Mixed media en fotografie

Andrea Beckers (1994), geboren in Nederland, Maastricht,  is afgestudeerd aan de Academie voor Beeldende Kunst en Vormgeving en Educatie. In 2015 deelde ze haar passie voor portretfotografie in haar eigen bedrijf. 

Andrea’s interesse ligt hierbij voornamelijk bij het maken van portretten. Deze portretten bewerkt ze met de hand met gebruik van mixed media. Haar inspiratie komt voort uit de gedachtegang van jongeren, ze zijn bezig met hoe zij gezien worden en stellen zich dan ook vaak de vraag: ‘hoe ziet de ander mij?’. De gedachten die op deze vraag volgen kunnen hypnotiserend zijn, je gaat er volop in geloven, je hier naar gedragen met als gevolg dat jouw werkelijke persoonlijkheid vervaagt. Er vormt zich een gevangenheid binnen deze verzonnen persoonlijkheid.

In haar werk zie je de constante beweging, opvolging en verandering van deze gedachten terug komen.Wanneer Andrea nieuwe werken maakt, creëert ze een verandering in zichzelf. Experimenteren, fotograferen en schilderen is altijd een manier geweest om haar emoties te onthullen, waardoor ze ook zichzelf beter kan begrijpen.Voor haar is het belangrijk om deze verandering ook voor de kijker te creëren en langer naar het werk te kijken.